Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Βασίλειος Διονυσόπουλος

Βασίλειος Διονυσόπουλος

  Εισηγητής για τις Ψηφιακές υποδομές και τη διασφάλιση λειτουργικότητάς τους

  Έλαβε το πτυχίο του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1993. Το 1994 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με τίτλο «Επεξεργασία Πληροφορίας και Νευρωνικά Δίκτυα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου). Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με αντικείμενο την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο δημόσιο.

  Από το 1995 έως το 1997 ήταν μεταπτυχιακός ερευνητής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, χρηματοδοτούμενος από την Defence Research Agency, στον τομέα των αλγορίθμων για βελτιστοποίηση σήματος σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα πολλαπλών κεραιών.

  Από τις 3/8/1998 έως τις 12/11/1999 εργάστηκε στην εταιρεία British Airways, στο Τμήμα Διαχείρισης Πληροφορίας ως Προγραμματιστής Συστημάτων. Εργάστηκε κυρίως στην ανάπτυξη και συντήρηση λογισμικού συστημάτων πραγματικού χρόνου μεγάλης κλίμακας (real-time mainframe systems), σε έργα όπως η συντήρηση δικτύου ευρείας περιοχής που διασύνδεε πολλά σημεία σε όλο τον κόσμο, οι πρώτες συνδέσεις για ηλεκτρονικά εισιτήρια μεταξύ Ευρώπης και  ΗΠΑ και η δημιουργία πλατφόρμας για ενοποίηση εφαρμογών σε επίπεδο εταιρείας (enterprise system integration).

  Από τις 15/11/1999 έως τις 26/11/2002 εργάστηκε στα εργαστήρια του Maidenhead, UK στην εταιρεία Nortel Networks, σαν Μηχανικός Λογισμικού Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D Software Engineer). Εργάστηκε κυρίως στην ανάπτυξη, έρευνα και βελτιστοποίηση προϊόντων της εταιρείας όπως το Succession Media Gateway 9000 (VoIP gateway) και ένα κυψελωτό σύστημα ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας (Fixed Wireless Access), όπου ανέπτυξε λογισμικό για τα πρωτόκολλα επικοινωνίας των επιπέδων του δικτύου και μαθηματικές εξομοιώσεις.

  Από τις 3/3/2003 έως τις 3/5/2004 υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Σμηνίας Αναλυτής Προγραμματιστής. Εργάστηκε κυρίως στην διαχείριση συστημάτων και την ανάπτυξη λογισμικού και βάσεων δεδομένων, ενώ ανέπτυξε ένα πληροφοριακό σύστημα για την παρακολούθηση της κατάστασης των αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο.

  Από τις 3/5/2004 έως τις  30/6/2004 εργάστηκε στην εταιρεία Intrasoft International, στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, ως υπεύθυνος έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Από 11/10/2004 έως 16/9/2005 εργάστηκε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης – Καθηγητής Εφαρμογών στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (T.E.I.) Καλαμάτας και σαν καθηγητής πληροφορικής σε άλλους φορείς.

  Τον Οκτώβριο του 2005 διορίστηκε ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος (Καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) ύστερα από επιτυχία του στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Υπηρέτησε με απόσπαση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας έως τις 30/11/2008.

  Από την 1/12/2008 έως τις 30/6/2010 αποσπάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ύστερα από επιτυχία του στο γραπτό διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου) και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Από την 1/7/2010 υπηρετεί στο Δήμο Καλαμάτας στο τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (πρώην τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής), όπου από τις 9/6/2011 είναι προϊστάμενος. Εκεί είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη και εκπαίδευση των υπαλλήλων, τη συντήρηση, ανάπτυξη και διαχείριση όλων των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών που διαθέτει ο Δήμος καθώς και τις σχετικές προμήθειες. Έχει συμβάλλει στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το σχεδιασμό και υλοποίηση έργων «έξυπνης» πόλης. Στα χρόνια που υπηρετεί στο δήμο έχει συντάξει πολλές μελέτες προδιαγραφών και έχει διαχειριστεί πολλά έργα πληροφορικής.

  Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια και έχει λάβει μέρος σε αρκετά εθνικά και διεθνή συνέδρια, εργαστήρια και συναντήσεις.

  Έχει 3 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.

  Έχει πλούσιο διδακτικό έργο: στο Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου (σαν Εργαστηριακός Συνεργάτης – Καθηγητής Εφαρμογών από το 2004 έως το 2016), στο Εθνικό Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (σαν εκπαιδευτής Πληροφορικής), σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ.. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον τομέα της Πληροφορικής.

  Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Association for the Computing Machinery (ACM) και του Institute of Electrical and Electronics Engineers (ΙΕΕΕ).

  Σύντομα
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;