Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Κωνσταντίνος Φύκιρης

Κωνσταντίνος Φύκιρης

  Κώστας Φύκιρης

  Εισηγητής για την Υλοποίηση Πολεοδοµικού Σχεδιασµού 
  στον Άξονα Πολεοδομικός Σχεδιασμός & Αστικό Περιβάλλον

  Είμαι Τοπογράφος Μηχανικός απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχω καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS). Επίσης έχω πολύ καλή γνώση πλήθους λογισμικών (Η/Υ) όπως: επεξεργασία κειμένου, λογιστικά φύλλα, επεξεργασία εικόνας – ήχου – βίντεο, λογισμικά GIS, προγράμματα σχεδίασης τύπου cad κτλ.

  Από το 2001 υπηρετώ στο Τμήμα Χωροταξίας της Δ/νσης Πολεοδομίας  του Δήμου Καλαμάτας (παλιότερα της Ν.Α. Μεσσηνίας). Από το 2016 εως σήμερα είμαι προϊστάμενος του Τμήματος και για ένα διάστημα (2019) έχω διατελέσει αναπληρωτής δ/ντης της Δ/νσης Πολεοδομίας. Κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών μου καθηκόντων έχω συμμετάσχει σε πλήθος επιτροπών όπως: εξέτασης ενστάσεων Πράξεων Εφαρμογής – Πράξεων Αναλογισμού, Διαγωνισμού, Παραλαβής Έργων κτλ. Συχνά συμμετέχω στις επιτροπές με την ιδιότητα του προέδρου. Επίσης έχω λάβει μέρος σε μια σειρά επιμορφώσεων όπως: Χωροταξικός – Πολεοδομικός Σχεδιασμός, Πολεοδομική Νομοθεσία, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Σχεδιασμός και Κατασκευή Δικτυακών Τόπων κτλ.

  Έχω προϋπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού υπηρετώντας στην περιοχή της Νότιας Κλιτής της Ακρόπολης (Ά ΕΠΚΑ). Έχω αποκτήσει το βαθμό και την εμπειρία του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού κατά τη θητεία μου στο Στρατό Ξηράς (Σώμα Μηχανικό). Είμαι στη λίστα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και έχω εκπονήσει αρκετές πραγματογνωμοσύνες που μου έχει αναθέσει το Δικαστήριο.

  Ασχολούμαι με την ορειβασία, το τρέξιμο, την ποδηλασία, τη χειμερινή κολύμβηση, την φωτογραφία, τη συγγραφή, το βίντεο – μοντάζ, τη σκηνοθεσία, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Από το 2012 εως σήμερα είμαι πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και από το 2004 συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Έχω εμπειρία αναβάσεων (διοργάνωση – συμμετοχή) στο σύνολο του Ελληνικού χώρου και σε αποστολές υψομέτρου σε όλο τον κόσμο Ιμαλάΐα, Παμίρ, Άνδεις. Καύκασος, Άλπεις κτλ. Επίσης έχω αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση στη καταγραφή, προστασία, σηματοδότηση, ανάδειξη μονοπατιών και σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας. Έχω ολοκληρώσει πλήθος αγώνων τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων (μαραθωνίου κλπ) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το διάστημα 2004 – 2006 ήμουν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ.). Χρησιμοποιώ το ποδήλατο σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις μου και συχνά σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων για λόγους αθλητισμού και αναψυχής.

  Μεταξύ άλλων έχω δημοσιεύσει φωτογραφίες σε εκθέσεις, περιοδικά και εφημερίδες, έχω συγγράψει άρθρα και περιοδικά, δημιουργήσει σειρά ντοκιμαντέρ σε τηλεοπτικό κανάλι και δημιουργήσει ντοκιμαντέρ με συμμετοχή σε Διεθνή Φεστιβάλ.  

  Η αγάπη μου για το περιβάλλον και το φυσικό τρόπο ζωής είναι μεγάλη και αποτελεί το βασικό μου κίνητρο για τη συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην αποτροπή και περιορισμό της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Σύντομα
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;