Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Θέματα » ΑΞΟΝΕΣ » 5. Κυκλική Οικονομία & Διαχείριση Αποβλήτων » Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

  • Αυτό το θέμα έχει 0 απαντήσεις, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά από τον χρήστη .
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #1819
    Βασίλης Παπαευσταθίου, διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, MSc Πολεοδομία, MSc Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτηρίων
    Συμμετέχων
      Συμφωνώ
      Up
      2
      ::

      Πέρα από τους άξονες που έχουν σχηματοποιηθεί στην διαβούλευση, σε δύο βασικά πυλώνες θα έπρεπε να επενδύσει η πόλη : στον πολιτισμό και την παιδεία. Θα πρέπει να υπερτονιστεί εκπαιδευτικά η έννοια της βιωσιμης ανάπτυξης και της κλιματικής ουδετερότητας με την δημιουργία δύο μεγάλων Πάρκων – ενός Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας (Μονάδων Ανακυκλωσίμων Υλικών και Μονάδας Πιστοποίησης Compost, που να περιλαμβάνει έναν Τερματικό Σταθμό ενός Δικτύου συλλογής βιοαποδομήσιμων αποβλήτων γεωργοκτηνοτροφικής προέλευσης και δραστηριοτήτων μεταποίησης πρωτογενούς τομέα) που θα μπορουσε να είναι σε περιοχή ΒΙΟΠΑ και ενός Βιοκλιματικού Πάρκου Αναψυχής, που θα μπορούσε να είναι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

       

      Πρέπει να μάθει κάθε οικογένεια την ανάγκη της διαλογής απορριμάτων από την πηγή και την έννοια της κυκλικής οικονομίας: δεν κοστίζει το ίδιο να αγοράζεις ένα πράγμα που έρχεται από την Κίνα με κάτι που παράγεται στην ίδια σου την πατρίδα.

       

      Να μαθει κάθε επιχείρηση την αξία της βιοκλιματικής αναβάθμισης των υποδομών της, της ενεργειακής διαχείρησης του φωτισμού και της μηχανολογικής υποδομής της και της ορθολογικής διαχείρισης των ρύπων και των απορριμμάτων της.

       

      Και τέλος να μαθουμε εμείς και οι υπευθυνοι ότι θα πρέπει σε κάθε σχεδιασμό να λαμβάνουμε υπόψη την κλιματική ουδετερότητα και όπως σήμερα τον κοινωνικό διάλογο, όχι για εμάς τους ίδιους, αλλά και για το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν ίσες ευκαιρίες διαχείρισης του περιβάλλοντός τους.

    Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
    • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

    Σύντομα
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;