Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Γιώργος Λαζαρίδης

Γιώργος Λαζαρίδης

  Γιώργος Λαζαρίδης

  Εισηγητής για την Κινητικότητα και τις Λειτουργίες της πόλης στον Άξονα Μεταφορές – Αστική Κινητικότητα

  Ονομάζομαι Γιώργος Λαζαρίδης γεννήθηκα Και ζω στην Καλαμάτα.
  Το 1991 αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας και στην συνέχεια φοίτησα στην Σ.Τ.Υ.Α. (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας).
  Τον Ιανουάριο του 1993 και ενώ φοιτούσα στο δεύτερο έτος μου συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα που με καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο.
  Από το 2004 μέχρι σήμερα έχω έντονη αθλητική δραστηριότητα.
  Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2004 Στην Αθήνα, ήταν το έναυσμά μου για να ασχοληθώ με το Τένις με αμαξίδιο. 
  Σε ατομικό επίπεδο έχω καταφέρει να αγωνιστώ σε πολλούς τελικούς και να φτάσω στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το 2017 Στην Παγκόσμια κατάταξη βρέθηκα Στο νούμερο 37 στο μονό και στο 40 στο διπλό.
  Σήμερα βρίσκομαι στο 80 σε μονό και 70 στο διπλό.
  Κάθε χρόνο συμμετέχω σε 15 περίπου διεθνή τουρνουά.
  Με την Εθνική ομάδα έχω αγωνιστεί σε 10 παγκόσμια πρωταθλήματα με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση της 2ης θέσης -ασημένιο μετάλλιο, το 2013 στην Αττάλεια.
  Εχω αγωνιστεί επίσης σε 8 διοργανώσεις προκριματικών παγκόσμιου πρωταθλήματος, από το 2012 μέχρι σήμερα, κατακτώντας 3 πρώτες θέσεις- χρυσό μετάλλιο και δύο Τρίτες θέσης χάλκινο μετάλλιο..
  Κορυφαία στιγμή η συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνο το 2008.
  Στα βραβεία του ΠΣΑΤ, με την εθνική ομάδα βραβευτήκαμε το 2013 και 2014, κορυφαία ομάδα στα Άτομα με Αναπηρία.
  Το 2019 αγωνίστηκα σε 15 διεθνή τουρνουά, συμμετέχοντας σε 7 τελικούς, κατακτώντας 2 πρωτες θέσεις στο διπλό-1 δεύτερη και 3 πρώτες και μια δεύτερη στο μονό.
  To 2015 έτρεξα και τερμάτισα στο μαραθώνιο της Αθήνας, στην κλασσική διαδρομή των 42.193 μ., με συνοδό των αθλητή και φίλο μου Διονύση Μάλαμα. Έτρεξα με το καθημερινό μου αμαξίδιο, τερμάτισα σε 4 ώρες και 49 λεπτά και ήμουν το μοναδικό άτομο με αμαξίδιο.
  Επισκέπτομαι σχολεία και αθλητικούς συλλόγους έχοντας ως στόχο να μάθουν τα παιδιά για την αναπηρία, τις δυσκολίες τις καθημερινότητας, να έρθω κοντά στους μαθητές, να συζητήσουμε, να παίξουμε, να προβληματιστούν. Συμμετέχω σε κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις.
  Προσπαθώ Να ενθαρρύνω άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
  Είμαι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του ΑΣ ΄΄ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΄΄ για ΑμεΑ, με έδρα την Καλαμάτα , με στόχο να προσελκύσουμε, να ενθαρρύνουμε και να παροτρύνουμε άτομα με αναπηρία να βγουν από το σπίτι και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τα παραολυμπιακά αθλήματα, τα ολυμπιακά ιδεώδη και τις αξίες. 
  Ειμαι διοργανωτής του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene open, που διεξήχθη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 στην Μεσσηνία. Πριν 4  μήνες ολοκληρώθηκε το 4ο, το διάστημα 31 Οκτωβρίου -3 Νοεμβρίου.
  Είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, βρίσκεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις ITF και είναι βαθμολογούμενο.
  Συμμετείχαν 45 αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες Του κόσμου.
  Το 2017, ξεκίνησε φιλόδοξα τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, παρακολουθώντας το πρόγραμμα «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ»
  Το 2019 εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καλαμάτας.
  Στον ελεύθερο χρόνο πηγαίνω για ψάρεμα, πίνγκ-πόνγκ, μπάσκετ, εκδρομές. Ταξίδια, λατρεύω τα extreme sports.
  Επόμενος μεγάλος αγωνιστικός  Στόχος, να αγωνιστώ στην ΠΑραολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024 εκπροσωπώντας την Ελλάδα, την Καλαμάτα, την Μεσσηνία.

  Σύντομα
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
  Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;