Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Θέματα » ΑΞΟΝΕΣ » 7. Οικονομία & Κοινωνία » Αειφόρος Τουρισμός

Αειφόρος Τουρισμός

Τοποθέτηση ετικέτας: ,

  • Αυτό το θέμα έχει 0 απαντήσεις, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά από τον χρήστη .
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #1707
    ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ)
    Συμμετέχων
      Συμφωνώ
      Up
      4
      ::

      Θα πρέπει να εφαρμόσουμε τους 12 στόχους του αειφόρου τουρισμού που ορίστηκαν το 2005 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και έχουν ως εξής:

      1.      Οικονομική βιωσιμότητα: Διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν να ευημερούν και να αποφέρουν οφέλη μακροπρόθεσμα.

      2.      Τοπική ευημερία: Να μεγιστοποιηθεί η συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ευημερία του προορισμού, και διατήρηση ένα ποσοστό των τουριστικών κερδών στην τοπική περιοχή.

      3.      Ποιότητα απασχόλησης: Ενίσχυση του αριθμού και της ποιότητας των τοπικών θέσεων εργασίας που δημιουργούνται και υποστηρίζονται από τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου αμοιβής, των συνθηκών εργασίας και της διαθεσιμότητας σε όλους χωρίς διάκριση ανά φύλο, φυλή, αναπηρία ή οποιασδήποτε άλλης μορφής διάκρισης.

      4.      Κοινωνική ισότητα: Να επιδιώξει μια ευρεία και δίκαιη κατανομή των οικονομικών και κοινωνικών οφελών από τον τουρισμό σε ολόκληρη την κοινότητα των εμπλεκομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των ευκαιριών, των εσόδων και των υπηρεσιών που διατίθενται στους φτωχούς.

      5.      Ικανοποίηση των επισκεπτών: Να παρέχει μια ασφαλή, ευχάριστης και ικανοποιητικής εμπειρία για τους επισκέπτες, διαθέσιμη σε όλους χωρίς διάκριση ανά φύλο, φυλή, αναπηρία ή με άλλους τρόπους.

      6.      Τοπικός έλεγχος: Να εμπλέξει και να ενδυναμώσει τις τοπικές κοινότητες στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση και τη μελλοντική ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή τους, σε συνεννόηση με άλλους ενδιαφερόμενους.

      7.      Κοινωνική ευημερία: Διατήρηση και ενίσχυση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δομών και της πρόσβασης σε πόρους, παροχές και συστήματα υποστήριξης της ζωής, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής υποβάθμισης ή εκμετάλλευσης

      8.      Πολιτισμικός πλούτος: Σεβασμός και ενίσχυση της ιστορικής κληρονομιάς, του αυθεντικού πολιτισμού, των παραδόσεων και του διακριτικού χαρακτήρα του τόπου προορισμού.

      9.      Φυσική ακεραιότητα: Διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των τοπίων, αστικών και αγροτικών, και αποφυγή της φυσικής και οπτικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

      10.   Βιοποικιλότητα: Υποστήριξη της διατήρησης φυσικών περιοχών, οικοτόπων και άγριων ζώων και ελαχιστοποίηση των ζημιών τους.

      11.   Αποδοτικότητα πόρων: Ελαχιστοποίηση της χρήσης σπάνιων και μη ανανεώσιμων πόρων στην ανάπτυξη και λειτουργία τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.

      12.   Περιβαλλοντική καθαρότητα: Ελαχιστοποίηση της ρύπανσης του αέρα, του νερού και της γης και της δημιουργίας αποβλήτων από τουριστικές επιχειρήσεις και επισκέπτες.

    Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
    • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

    Σύντομα
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;