Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Θέματα » ΑΞΟΝΕΣ » 2. Κτήρια – Εγκαταστάσεις » 2.3 Νέες Κατασκευές

2.3 Νέες Κατασκευές

 • Αυτό το θέμα έχει 1 απάντηση, 2 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά από τον χρήστη .
Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1388
  ΔΚ
  Keymaster
   Συμφωνώ
   Up
   68
   ::
   #1729
   ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ, BSc Economics
   Συμμετέχων
    Συμφωνώ
    Up
    3
    ::

    Ένα παράδειγμα καινοτομίας στην αρχιτεκτονική κτηρίων, πρόσφορων για την μείωση αέριων ρύπων αποτελεί το Bosco Verticale του Μιλάνου. Δύο πολυώροφα κτήρια με προσόψεις διαμερισμάτων ντυμένες στο πράσινο. Αποτελούμενο μέρος της καμπάνιας World Building Week του 2019, οι δύο πύργοι φιλοξενούν δέντρα και θάμνους στο κέλυφος του κτηρίου αντί για το τυπικό σκυρόδεμα, τούβλα ή γυαλί. Η συγκεκριμένη ποσότητα βλάστησης αποφέρει τα παρακάτω οφέλη:
    1)    Ρύπανση: όπου το πράσινο του κτηρίου αποτελεί ένας ρυθμιστής απορρόφησης ρυπογόνων σωματιδίων, θορύβου, δέσμευσης άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα παράγει οξυγόνο και βελτιώνει την ποιότητα του αέρα.

    2)    Ενεργειακή απόδοση: Η πράσινη πρόσοψη του κτηρίου οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση ενέργειας εντός, καθώς λειτουργεί σαν φυσική μόνωση μεταξύ εξωτερικών κα εσωτερικών θερμοκρασιών. Έτσι, διατηρείται δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες και θερμότερο τους χειμερινούς, μειώνοντας την ψύξη-θέρμανση των εσωτερικών χώρων, που συνεπάγεται σε χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

    3)    Αστική θερμική νησίδα: Στην καρδία του κέντρο μιας πόλης, ένα παρόμοιο οικοδόμημα, ή και οικοδομήματα, θα μπορούσε να προσφέρει μειωμένες θερμοκρασίες στην γύρω περιοχή. Καθώς τα κέντρα των πόλεων είναι πιο θερμά λόγω της πυκνότητας των κτιρίων από σκυρόδεμα και την άσφαλτο, διότι απορροφούν μεγαλύτερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας, με την αρχιτεκτονική αντίστοιχων κτηρίων θα καταλήγαμε σε πιο δροσερές και μειωμένες θερμοκρασίες σε διάφορα κέντρα της πόλης.
    Κτήρια λοιπόν, όπως το Bosco Verticale θα μπορούν να λειτουργήσουν ώς καταλύτης για την επίτευξη της μείωσης εκπομπών του άνθρακα και ταυτόχρονα για την επαναξιολόγηση το πώς τα κτήρια θα μπορούν να εξυπηρετούν την κοινωνία και κυρίως στους τομείς υγείας

   Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
   • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

   Σύντομα
   Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
   Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
   Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;