Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Θέματα » ΑΞΟΝΕΣ » 2. Κτήρια – Εγκαταστάσεις » 2.1 Εξοικονόμηση Ενέργειας Κτηρίων και Εγκαταστάσεων

2.1 Εξοικονόμηση Ενέργειας Κτηρίων και Εγκαταστάσεων

 • Αυτό το θέμα έχει 6 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά από τον χρήστη .
Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1384
  ΔΚ
  Keymaster
   Συμφωνώ
   Up
   76
   ::
   #1438
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
   Συμμετέχων
    Συμφωνώ
    Up
    7
    ::

    Αξιοποίηση των διαθέσιμων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για τη μερική ή ολική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων, εφαρμογή βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου, χρήση κατάλληλων συστημάτων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και συγκεκριμένα παρεμβάσεις σε: Κτιριακό κέλυφος, Φωτισμό, Θέρμανση-Κλιματισμό κτλ.

    #1570
    Θεοφύλακτος Κουφοσωτήρης
    Συμμετέχων
     Συμφωνώ
     Up
     7
     ::

     Εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.  Χρήση λαμπτήρων LED, θερμοστατών, ηλιακών για ζεστό νερό.

     #1632
     chrislykal
     Συμμετέχων
      Συμφωνώ
      Up
      0
      ::

      <p style=”text-align: left;”>Ένταξη σε επιχειρησιακά χρηματοδοτικά  προγράμματα για κατασκευαστικές επεμβάσεις    μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας σταδιακά του συνόλου των δημοτικών κτιρίων και των ενεργοβόρων σχολικών συγκροτημάτων με παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ , μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη , θέρμανση και φωτισμό των χώρων  καθώς και μέσω εφαρμογής λοιπών τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.</p>

      #1643
      VASILEIOS TZAMOURANIS
      Συμμετέχων
       Συμφωνώ
       Up
       2
       ::

       Τα “πράσινα δώματα” δηλαδή οι φυτευμένες ταράτσες καθ’ως και τα πράσινα μπαλκόνια συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιρίων κάτι που δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη στην πόλη μας. Μάλιστα ο νέος κτιριοδομικός κανονισμός δίνει και κίνητρα για την κατασκευή φυτευμένων δωμάτων καθώς και για τα υπόσκαφα κτίρια.

       Ακόμη όλες οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται απο το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” που πρέπει να επεκταθεί και σε όλα τα δημόσια κτίρια, η χρήση φωτιστικών LED , η θερμομόνωση , η χρήση αντλιών θερμανσης-ψύξης ,οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τα θερμομονωτικά τζάμια, τα κουφώματα αλουμινίου με  θερμοδιακοπή , η σωστή συντήρηση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης κ.α. αποτελούν σημαντικούς παράγοντες  εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.

        

       #1685
       Δημήτρης Σταματελόπουλος
       Συμμετέχων
        Συμφωνώ
        Up
        0
        ::

        Ενώ το Διαδίκτυο των Πραγμάτων συνδέει περισσότερες συσκευές μέσα σε κτίρια τόσο  όγκος των δεδομένων αυξάνεται εκθετικά για τις κρίσιμες πληροφορίες διαχείρισης κτιρίου. Η δημιουργία μίας ενιαίας πλατφόρμας  (ΒΜS) ενοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων που να επιτρέπει την παρακολούθηση, την διαχείριση και τον έλεγχο των λειτουργιών του κτιρίου σε ένα σύστημα κρίνεται αναγκαία, ώστε τα δεδομένα από τις συνδεδεμένες συσκευές, αισθητήρες και συστήματα να μετατρέπονται σε ενεργή νοημοσύνη.

        #2141
        Νίκος Βλαχόπουλος
        Συμμετέχων
         Συμφωνώ
         Up
         0
         ::

         Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για τον ενεργειακό συμψηφισμό(net-metering) σε όσα δημοτικά κτήρια προσφέρεται (σχολεία, σχολές, υπηρεσίες κ.α.). Μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα με πράσινη ενέργεια.

        Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
        • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

        Σύντομα
        Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
        Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
        Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;