Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » ΑΞΟΝΕΣ » 3. Ενέργεια – Περιβάλλον » 3.1 Παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας » Απάντηση στο: 3.1 Παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

Απάντηση στο: 3.1 Παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

#1732
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ, BSc Economics
Συμμετέχων
    Συμφωνώ
    Up
    1
    ::

    Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γνωρίσει ανάπτυξη τόσο στον τομέα αναγνώρισης των πηγών ενέργειας καθώς και στην τεχνολογία που τους διέπει, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν και να χρησιμοποιηθούν σωστά από τον άνθρωπο. Αρκετές από αυτές είναι ώριμες για να εγγυηθούν την υλοποίηση τους για χρήσιμη εφαρμογή, ενώ άλλες βρίσκονται σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης.

    Το 2019 μια ομάδα από το πανεπιστήμιο του Stanford στην Αμερική, αποτελούμενη από χημικούς και μηχανικούς, κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα πρότυπο λειτουργικό μοντέλο παραγωγής ενέργειας υδρογόνου από το νερό της θάλασσας.
    Καθώς οι σημερινή μέθοδοι διασπάσεως των χημικών στοιχείων του νερού είναι κοστοβόροι και βασίζονται στην χρήση πιο καθαρών ή φιλτραρισμένων ποσοτήτων νερού, η ομάδα με την χρήση ηλιακών πάνελ, ηλεκτροδίων και θαλασσινό νερό από τον κόλπο του San Francisco παρήγαγαν καύσιμο από τα άτομα υδρογόνου.

    Ανάλογη προσπάθεια πραγματοποιείται από τη σχολή μεταλλειολόγων και μεταλλουργών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και από το Ελληνικό Κέντρο Ικανοτήτων του ΕΜΠ. Η ίδια η πόλη μας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημείο έρευνας και σε μελλοντική περίοδο να επωφεληθεί και από την παραγωγή ενέργειας υδρογόνου.

    Σύνδεσμος:
    https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/2196-to-proto-elliniko-energeiako-kentro-ikanotiton-se-emp-episev

    Σύντομα
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;