Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ιστολόγιο » Συμμετοχή της Καλαμάτας στο Παγκόσμιο Κλιματικό Συνέδριο Change Now

Συμμετοχή της Καλαμάτας στο Παγκόσμιο Κλιματικό Συνέδριο Change Now

    Ο Δήμος Καλαμάτας εκπροσωπούμενος από το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι (25 έως 27 Μαΐου) με επίκεντρο το Κλίμα. Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι 30 και πλέον πόλεων του κόσμου που έχουν κάνει βήματα στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα.

    Στο πλαίσιο της ένταξης της Καλαμάτας στην Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, ο Δήμαρχος μετείχε σε δύο workshop με αντικείμενο τις Βιώσιμες Πόλεις και είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα μέρος του υπό εκπόνηση Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου καθώς και να αναπτύξει τις θέσεις και τις στοχεύσεις πάνω στους άξονες της κινητικότητας και της ανθεκτικότητας των πόλεων.

    Στο Παγκόσμιο Κλιματικό Συνέδριο συμμετείχαν επίσης μεγάλες εταιρείες και παγκόσμια funds τα οποία θέλουν να επενδύσουν σε περιοχές που είναι έτοιμες να υποστηρίξουν αλλαγές στο δρόμο της κλιματικής ουδετερότητας. Ο κ.Βασιλόπουλος παρουσίασε την πορεία της πόλης από το 1830 έως σήμερα και ανέλυσε το μεγάλο στόχο ο οποίος είναι να γίνει η Καλαμάτα μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

    Στο περιθώριο του συνεδρίου υπήρξαν επίσης επαφές με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία όπως έχει συμφωνηθεί, θα παρέχει ως τον Απρίλιο του 2024 την υποστήριξη ώστε να μπορέσει ο Δήμος να λάβει της απαραίτητη βοήθεια για το παραλιακό μέτωπο, τα διατηρητέα κτίρια και την αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας.

    Σύντομα
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;
    Θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της προσπάθειας;